Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

El viatger de les Lletres

Escriptor Editor i Podcaster

  • 0
    Mecenes
  • 0
    mensuals
  • 0.0
    total

Ens ocupem de la seva salut

Les autoritats sempre tenen cura de nosaltres...
© Imatge: lexicart

 
Equips d'intervenció immediata

 EN UNA COMISSARIA de policia de barri, el sergent llegia un correu electrònic que acabava de rebre de la Caserna General de la Brigada General de Protecció del Medi Ambient depenent de la Secretaria General d’Ordenació de la Conducta i la Moral dels Ciutadans. El document era un recull d’ordres que s’havien d’executar de forma immediata. Tot seguit agafà el telèfon i cridà el caporal que es presentà en un tres i no res tot saludant en forma militar. El sergent començà a llegir les ordres. 

 —Hem rebut ordre d’actuar durant les setmanes vinents contra tota manifestació que atempti la salut de les persones i animals i, violi les ordenances municipals, autonòmiques i estatals en matèria de fums i agents contaminants, dins de la nostra demarcació. Per això reunirà vostè tots els efectius que disposi i organitzarà patrulles de tres homes que, armats i preparats pel que pugui succeir, recorreran totes les diverses zones on tenim competències —digué el capità. 

No calgueren més paraules. El caporal es retirà. Tot seguit, l’establiment policial era ple de moviment escales amunt i avall amb els preparatius per fer la batuda. En pocs minuts tots els homes que componien el destacament eren dins dels seus furgons antiavalots i vestits amb armilles antibales i cascos. Totes les armes de foc estaven degudament carregades i a punt per entrar en servei. Sortiren tots els vehicles en filera, com una processó. A poc a poc s’anaren dispersant a cada travessera de l’avinguda principal. 

El sergent, amb un caporal també s’hi va afegir a la processó, però el vehicle tombà per una avinguda cèntrica, prop de la comissaria. S’aturaren just abans d’una parada d’autobús. El motor restà en marxa deixant una densa fumera negra. Tothom a dins tenia els ulls fits a la gent que esperava l’autobús. De sobte localitzaren un presumpte infractor de la llei. 

 —Sergent, objectiu localitzat —digué l’agent. 

 —Intervinguem! —Ordenà el sergent. 

 El vehicle es va aturar. Com si fossin els passos d’una dansa coneguda, tots alhora, carregaren armes, ajustaren armilles i abaixaren les viseres. Sortiren del furgó amb ímpetu i envoltaren el presumpte delinqüent. 

 —No es mogui!, infractor de la llei! —ordenà un policia. 

 —Què fa, desgraciat? No veu que posa en perill la salut dels ciutadans —afegí el sergent, recolzant l’acció. L’home, que esperava com tothom l’autobús a la parada, no els feu cas i obrí l’encenedor per encendre la seva cigarreta. Rebé un cop de porra al front que li féu un trau de considerables dimensions. La cigarreta i l’encenedor van caure a terra. No gaire lluny d’allà uns lladregots trencaren la lluna d’un aparador d’un comerç de telefonia i s’endugueren tot el que hi havia exposat. 

 —En aplicació de l’article 19999 de la vigent Llei de Protecció de la Salut i el Medi Ambient vostè queda detingut i serà posat a disposició judicial per infractor reincident i resistència a l’autoritat —Digué el caporal. L’home tot sagnant i assegut a terra, no entenia res del que passava. 

 —No posi aquesta cara, home! —li digué el sergent—, ¿Que no veu que ens ocupem de la seva salut? 

© Manel Aljama, (desembre de 2006, revisat febrer 2024)
Escriptor, Editor, Podcaster, Creador de Continguts i Formador de Tecnologies
© Imatge: lexicart